Prozas lasījumi 2017

Pēc uzvaras Tukuma un Kurzemes prozas lasījumos Gunai Rozei ar stāstu “Bestmens” bija iespēja piedalīties Prozas lasījumos Rīgā 7. decembrī.

Gunu atbalstīt un labu prozu baudīt devās arī Rolanda Bula.

Lielajos prozas lasījumos Guna Roze piedalās otro reizi – pirmā reize bija 2012.gadā – arī kā Kurzemes lasījumu laureāts. Toreiz Guna lasīja fragmentu no romāna “101. kilometrs”.

Šogad man laimējās ar iespēju lasīt savu darbu tik talantīgā kompānijā: Māra Zālīte, Sergejs, Moreino, Inga Žolude, Kristīne Želve, Aivars Eipurs. Tas bija īsts baudījums kolēģu sniegumā un kopstrāvošanas iespējā. Dzirdēt labu prozu – kā nodzerties tīru ūdeni no dziļas akas.

Guna Roze

Atbildot organizatoru jautājumam par sava darba tapšanas vēsturi, Guna Roze stāsta: “Bestmens man uzkūlās no brīža, kad novembrī ierados Ventspils Rakstnieku mājā. Manos plānos bija rakstīt un pabeigt stāstus no topošā krājuma, taču šis kā vajātājs neatstājās pat pastaigās un miegā, kacinādams: “Okei, tu neprātīgi mīli savus divus orientāļus, bet vai gribētu būt viņu vietā?” Man nekas cits neatlika kā uzrakstīt stāstu, kā būtu, ja cilvēki un kaķi būtu mainītās lomās. Kad tas bija izdarīts, Bestmens atļāva rakstīt to, ko pati vēlos. Kad pienāca laiks iesniegt prozu Tukuma un Kurzemes prozas lasījumiem, atkal Bestmens ar savu uzstājību panāca savu, jo es gribēju lasīt pavisam citu stāstu. Nemaz nebrīnīšos, ja viņš iekļūs arī topošajā krājumā, kur pagaidām it nemaz neiederas.”

Stāstu var izlasīt sadaļā Rakstniecība/Proza